Kompanije / Auto-moto

AcuraDaihatsuHondaInfinitiIsuzuLexusMazdaNissanScionSubaruSuzukiToyota

Mitsubishi motors

Colt
U kompaktni model sa troje vrata ugrađuju se samo dve varijante motora: 1,3 l (82 KS) i 1,6 l (103 KS).
2001. uvedena je nova linije opreme Avance. Colt se serijski isporučuje sa vazdušnim jastucima za vozača i suvozača (frontalna i bočna zaštita). U osnovnoj verziji sa 1,3 litarskim motorom ABS se dobija samo uz doplatu, što svakako ne odgovara standardima klase.

Carisma
Model Carisma GT Evo VII predstavljen je na ženevskom Salonu automobila 2001. Serijska verzija aktuelnog trkačkog automobila osim novog dizajna dobila je i poboljšan aktivni centralni diferencijal koji se bavi boljoj raspodeli sange između osovina. Benzinski dvolitarski agregat sa turbo kompresijom ima 280 KS i identičan je prethodniku iz Evolucije VI.
U drumskoj verziji Carisma sa četvoro vrata isporučuje se samo sa kosim zadnjim delom, što znači da limuzina više nije u ponudi. U kategoriji benzinaca na raspolaganju mu stoje 1,6 litarski agregat os 103 KS kao i 1,8 litarski od 122 KS sa direktnim tzv. GDI ubrizgavanjem benzina. Najmodernija alternativa u ponudi agregata je 1,9 litarski dizel sa direktnim ubrizgavanjem. TAkozvani DI-D ravijen je u pogonima Renoa, karakteriše ga Common Rail i izrađuje se u dve varijante snage og 102 KS i u sportskoj verziji Avance sa 115 KS.

Galant
U aktuelnu Galant seriju spadaju četvorovratna limuzina sa stepenastim zadnjim delom i karavan. U oba slučaja na raspolaganju su tri varijante motora.
Osnovni dvolitarski agregat raspolaže sa 133 KS. Veći 2,4 litarski četvorocilindarski GDI motor ima direktno ubrizgavanje i 144 KS. Najsnažnija everzija je V6 od 2,5 l radne zapremine i 161 KS.
Takođe postoje i tri nivoa opreme: osnovna - Comfort, sportska - Avance i najluksuznija - Elegance.

Space serija
Osim osnovne verzije benzinskog motora od 1,3 l i 82 KS u ponudi su još i 1,6 litraš od 98 KS i 1,8 litarski GDI agregat od 122 KS. Poslednja dva motora se mogu kombinovati sa četvorostepenim automatikom.
U serijsku opremu Space Star mini vena dugačkog 4,02 m spadaju pored ostalog: vazdušni jastuci za vozača i suvozača, bočni jastuci i ABS. Različite verzije opremljenosti više se ne označavaju skraćenicama, već samo imena Family, Comfort i Avance.
Nešto komforniji 4,29 metara dug Space Runner ima klizna bočna vrata i dve verzije motora: dvolitraš od 136 K i nešto noviji 2,4 litarski GDI sa 150 KS, što predstavlja više nego dovoljnu motorizaciju porodičnom automobilu ovog tipa.
Sledeći u paleti je model Space Wagon koji nudi prostor za sedam putnika, a opremljen je 2,4 litarskim GDI motorom snage 147 KS. Po želji isporučuje se i sa pogonom na sva četiri točka.
Seriju kompletira manje poznat model Santano koji odgovara ranijoj Space Wagon generaciji, a koji se iyra]uje po Hyundai licenci.

Pajero serija
Legendarni terenac Pajero, čitavu deceniju igra značajnu ulogu u Micubišijevoj ponudi.
Pajero Pini, koji je nastao u saradnji sa italijanskim stilistom Pininfarinom, a proizvodi se i u Italiji, sada raspolaže snažnijim dvolitarskim motorom od 129 "konja".
Galoper odgovara ranijoj Pajero generaciji i proizvodi se u Hjundainim pogonima u Koreji.

Airtrek
Sa modelom Airtrek Micubiši je napravio mešavinu vena, kombija i terenskog vozila. Oaj 4,41 m dug 1,55 m visaok model sa petoro vrata nudi se sa dve verzije motora: dvolitarski četvorocilindarski agregat od 126 KS i već poznati 2,4 ltarski GDI koji ima 139 KS. Prenos se odvija preko četvorostepenog automatika sa triptronic funkcijom, postoji i opcija pogona na sva četiri točka. Raskošni 16" pneumatici Airtrek-u pružaju posebno robustan izgled.

L 200
Ovaj pikap se isporučuje sa dvoje ili četvoro vrata ali i u verziji sa produženom kabinom i kraćim tovarnim prostorom.
Model sa dvoje vrata može se dobiti samo u kombinaciji s 2,5 litarskim turbodizelom, dok se varijanta sa četvoro vrata isporučuje i sa 2,4 litarskim benzincem. Oba poseduju pogon na sva četiri točka.
Može se reći da je konstrukciji ovog vozila prilagođena američkom ukusu i trendu malih kamioneta sa pogonom na sve točkove.

 

Modeli samo za japansko tržište

Veliki udeo u Micubišijevom programu namenjenom lokalnom tržištu imaju upravo mali automobili. Jedan od takvih je upravo Minica koji je dugačak svega 3,4 m. Ovaj model sa 50 Ks isporučuje se i u varijanti sa pogonom na sva četiri točka.
Iste dimenzije ima i upadljivi model Toppo.
Veliku iskoristivost prostora obećava uglasti model Town Box, koji dolazi u dve verzije. Manja (3,4 m) ima četiri sedišta, dok 3,6 m dugi model prima čak šest putnika. Oba modela imaju bočna klizna vrata.

Pored malih automobila na japanskom tržištu su tražene i velike limuzine. U potpuno novoj formi predstavio se model Lancer Cedia, koji se se nudi sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.Na raspolaganju mu stoje dva GDI četvorocilindarska agregata od 1,5 ili 1,8 litara.
Model Diamante sa četvoro vrata (proizvodi se još od 1990.) ima V6 GDI motor sa direktnim ubrizgavanjem benzina, zapremine 2,5 ili 3 litre.
Proudia je prava "drumska lađa". Njenih 5,05 m dužine pogone V8-ica od 240 KS ili V8 GDI sa 4,5 l i 280 KS.

Seriji prostranih venova 2000. se pridružio i model Dion, koji sa 4,46 m dužine pruža dovoljno prostora za smeštanje šest putmnika. Za pogon je zadužen 2 litarski GDI motor od 135 KS.
Optički nalik na velikog terenca, 2002. je predstavljen model Pajero Mini, koga pokreće četvorocilindarski motor od samo 0,66 l. Po potrebi isporučuje se i u varijanti sa vučom na sva četiri točka.

 

Mitsubishi u Australiji

Moderniji modeli i agresivnija cenovna politika doprineli su da Micubiši u Australiji malo popravi nakog višegodišnje krize, ali suštinski rezultati su i dalje razočaravajući. Slabom uspehu na ovom tržištu kumuju pre svega zastareli modeli Magna i Verada koji uprkos osvežavanju i prerađenim V6 motorima deluju prevaziđeno u odnosu na konkurenciju. Pokušaji sa tvrđe trimovanim donjim postrojem i povećanjem snage motora na 222 KS i aerodinamičnim dodacima, model Magna VR X pokušava da privuče sportski orjentisane vozače.

 

Članci
 © 2001-2009. Besno Pile napada Japan sva prava zadržava, tektovi su u vlasništvu njihovih autora i/ili izdavača.
Administrator: Shin-en Preuzmite Firefox!123sajt.com