Kompanije / Auto-moto

AcuraHondaInfinitiIsuzuLexusMazdaMitsubishiNissanScionSubaruSuzukiToyota

Daihatsu

U Evropi je najprodavaniji model Cuore, mali automobil sa četiri sedišta. Prodaje se u verziji sa tri ili pet vrata. Pogonski agregat je trocilindarski (55 KS), troši manje od 5l na 100 km.

Na osnovu Cuore nastao je Move, mikro ven sa pet vrata, sa kojim deli pogonski sistem. Postoji i nešto lusksuznija verzija sa restilizovanim farovima i hromiranom maskom hlasnjaka u paketu sa vzdušnim jastucima, zaštitom od bočnih sudara i zatvaračem diferencijala.

Sirion se isporučuje u običnoj vrijanti sa trocilindarskim motorom od 58 KS ili u sportskoj sa četvorocilindarskim motorom od 1,3l i 102 KS. Postoji i opcija sa pogonom na sva četiri točka.

Grand Move je kompaktni ven sa pet sedišta. Pogoni ga 1,6 litarski motor sa 6 ventila (91 KS).

Ispod haube modela YRV, mikro vena sa sportskim osobinama, nalazi se 1,3 listarski četvorocilindarski agregat sa 87 KS. Dizajnom podeća na VW Polo. Isporučuje se sa pogonom na va četiri počka ili samo na prednje.

Kako je sa evropskog tržišta povučen terenac Rocky, Terison je jedini Daihatsu-ov predstavnik u kategoriji sport utiliti vozila. 2000-ite je pretrpeo "kozmetičke" promene i od tada se proizvodi sa 1,3 litarskim, četvorocilindarskim agregatom od 86 KS. Zahvaljujući permanentnom pogonu na sva četiri točka moguče ga je voziti i van kolovoza.

Mira Gino je kopija čuvenog Minija ali se isporučuje sa četvoro vrta, namenjena isključivo azijskom tržištu. U ovom lakom automobilu za pogon je zadužen snažan jednolitarski, trocilindarski agregat od 55 KS, dobro poznat iz Cuore.

I Opti dolazi sa četiri vrata ali u dve varijante: mali automobil za svaki dan i sportska verzija sa spojlerima.
Opti Classic ima hromiranu masku hladnjaka koja podseća na engleski klasičan stil.

Terios Kid je takođe specifičan model, namenjen razonodi u gradu. Postoj edve varijante: sa hromiranom maskom hladnjaka i sa brojnim spojlerima (koji objektivno otežavaju izlet na teren).

Naked je je još jedan SUV, neobičnog dizajna sa vidljivim zavrtnjima na karoseriji što neodoljivo podseća na dečije igračke.

Nasuprot njemu se nalazi modelAtrai, mikro ven sa bočnim klizniim vratima. Prima maksimalno 6 putnika raspoređenih u tri reda sedišta, koja se mogu preklopiti tako da postanu ležaji. Po potrebi, unutrašnjost se može pretvoriti u veliki prtljašnik.

Evropska premijera 3,8 metara dugog kompaktnog automobila pod nazivom Extol još uvek je neizvesna.

 

Daihatsu u Kini - Tianjin

Daihatsu je strateški partner Kineskoj firmi Tianjin Xiali Automobile kooperira. Rezultat ove saradnje su dva modela malih automobila Xiali TJ 7101 i Xiali TJ 713.

 
© 2001-2009. Besno Pile napada Japan sva prava zadržava, tektovi su u vlasništvu njihovih autora i/ili izdavača.
Administrator: Shin-en Preuzmite Firefox!123sajt.com