Japan u nas

14.03.2005.

Donacija Vlade Japana Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa”

Ambasador Japana uručuje poklon KBC-u „Bežanijska kosa”U Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa” danas je održana svečana primopredaja velike humanitarne pomoći Vlade Japana ovoj uglednoj zdravstvenoj ustanovi. Pomoć vrednu 70.000 evra direktoru KBC „Bežanijska kosa” dr Nikoli Miliniću uručio je Rjuići Tanabe, ambasador Japana u Srbiji i Crnoj Gori, u prisustvu velikog broja gostiju, među kojima su bili i Tomica Milosavljević, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, i Bojan Stanojević, gradski menadžer. Svečanosti su prisustvovali i Željko Ožegović, predsednik opštine Novi Beograd, Spomenka Ćirić-Janković, zamenik predsednika, i Darko Mišić, član Opštinskog veća.

Donacija japanske vlade sastoji se od jednog sanitetskog vozila i medicinske opreme, dva EKG aparata, sterilizatora, dva defilibratora i drugih uređaja koji će doprineti kvalitetnijem lečenju pacijenata.

– Imajući na umu činjenicu da su ambulantna vozila jako bitna u spasavanju ljudskih života, uveren sam da će ovaj projekat doprineti ne samo unapređenju hitne medicinske službe već i spasti živote mnogih Beograđana. Vlada Japana je u poslednje četiri godine obezbedila 20 ambulantnih kola, od kojih su beogradske bolnice dobile osam – rekao je ambasador Tanabe.

Predsednik opštine Novi Beograd Željko Ožegović zahvalio je ambasadoru Tanabeu i narodu Japana na pomoći koju pružaju i izrazio zadovoljstvo što se ambasada Japana nalazi upravo u Novom Beogradu.

Zajedno sa zaposlenima KBC „Bežanijska kosa”, gosti su obišli bolnicu i ambulante u kojima se već nalazi poklonjena oprema.

izvor: Beograd.org.yu© 2001-2009. Besno Pile napada Japan sva prava zadržava, tektovi su u vlasništvu njihovih autora i/ili izdavača.
Administrator: Shin-en Preuzmite Firefox!123sajt.com