Japan u nas

12.10.2004.

Pomoć Japana za tri osnovne škole

Gradonačelnik Bogdanović potpisuje ugovor sa japanskim ambasadorom Rjuići TanabeomAmbasador Japana u našoj zemlji Rjuići Tanabe danas je u Skupštini grada sa direktorima osnovnih škola „Kralj Petar I”, „Mihajlo Petrović Alas” i „Ilija Birčanin” potpisao ugovore o donaciji japanske vlade u iznosu od 109.946 evra. Donacijom japanske vlade u Osnovnoj školi „Kralj Petar I” biće popravljeni toaleti i opremljene učionice, u OŠ „Mihajlo Petrović Alas” biće renoviran krov, popravljeni podovi i opremljene učionice, dok će u OŠ „Ilija Birčanin” sredstva biti utrošena na opremanje učionica. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, zamenik ministra prosvete i sporta Milan Brdar i gradski sekretar za obrazovanje Vesna Mirović-Pjevač.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović zahvalio je na donaciji japanskoj vladi istakavši da je ona u poslednje četiri godine bila jedan od naših najvećih donatora.

– Ulaganje u škole je nešto što je Beogradu potrebno. Za tri godine sve škole u Beogradu trebalo bi da izgledaju kao sve evropske škole, a donacija japanske vlade pomoći će ostvarenju tog cilja – rekao je Bogdanović.

Zamenik republičkog ministra prosvete i sporta Milan Brdar rekao je
da japanska vlada spada u sam vrh donatora u Srbiji i Crnoj Gori u pogledu uspešnosti saradnje i razumevanja i da je zahvaljujući njihovoj pomoći uspešno obnovljena infrastruktura mnogih škola u Srbiji.

– Veoma sam srećan što danas prisustvujem ceremoniji potpisivanja ovih ugovora. Za oporavak vaše zemlje, za njen nacionalni razvoj i demokratizaciju Vlada Japana je do sada dala raznu ekonomsku pomoć. Po dolasku u Beograd prioritet sam stavio na obrazovanje, tako da smo u ovom sektoru od 2001. godine do danas realizovali 32 projekta, od toga 11 u Beogradu – rekao je ambasador Rjuići Tanabe.

izvor: Beograd.org.yu© 2001-2009. Besno Pile napada Japan sva prava zadržava, tektovi su u vlasništvu njihovih autora i/ili izdavača.
Administrator: Shin-en Preuzmite Firefox!123sajt.com