Milisavljevići
Porodica Milisavljević živi u Kamenici, selu udaljenom 30 kilometara od
Čačka na obroncima Maljena.Ovaj kraj je poznat po prostranim pašnjacima
i čistoj izvorskoj vodi. Proizvodnjom i distribucijom se bavimo više od
20 godina. Naš sir, kajma k i rakija stizali su do Sarajeva, Vukovara,
Beograda , Sombora, Novog Sada, Kosovske Mitrovice... Hemijsku analizu
našeg sira kajmaka vrši Centar za istraživanje namirnica u
Beogradu.
Naš kontakt telefon je 032-786-064 i 064-190-28-48 |
|
Čačanski sir
Proizvodimo dve vrste sira.
* Mladi sir - Ovaj sir se pravi od kravljeg mleka.Star je 7 do 10 dana. Čuva se u obliku kriški. Uglavnom se koristi se za pravljene bureka, gibanica, pita. Pravi se po tradicionalnoj metodi bez veštačkih dodataka. Sadrži 45 % masnoće. * Stari sir - To je sir koji je prevreo, ima oko 15-20 % masnoće. Star je oko 15 dana. Pogodan je za serviranje u restoranima. |
|
|
Kajmak
Kao i sir i
kajmak postoji mlad i
star. Razlika je u procentu masnoće. Naš kajmak naročito je
interesantan picerijama i
restoranima. |
|
Rakija
Naša ljuta rakija (prepečenica) jaka je 19 gradi, potpuno je prirodna
bez upotrebe šećera. Pravi se od šljive Madžarke i američkog Stenleja.
|