04.01.2001.

Val nerazumnog kriminalnog ponašanja japanskih tinejdžera, mnogih od njih sedamnaestogodišnjaka, šokirao je Japan i naveo medije na pažljivo istraživanje razloga okrutnih postupaka i bizarnih motiva japanske mladeži

Jedan je sedamnaestogodišnji mladić, nakon sukoba s ocem, palicom za baseball izudarao prolaznike u tokijskoj podzemnoj željeznici, njegov vršnjak je bacio bombu u video klub tek toliko da bi vidio raskomadana ljudska tijela, dok je treći mladić nožem usmrtio starijeg susjeda, želeći vidjeti kakav je to osjećaj nekoga ubiti.

Također, jedan se sedamnaestogodišnjak zbog frizure potukao s članovima svog srednjoškolskog baseball kluba, da bi potom otišao kući i palicom na smrt izudarao svoju majku jer mu nije dala džeparac, izvijestila je policija.

U posljednjem slučaju, jedan je šesnaestogodišnji par uhićen u prosincu jer je nožem usmrtio vozača taksija. Navodno su policiji izjavili da su htjeli opljačkati vozača kako bi mogli zajedno živjeti.

Kriminalno ponašanje tinejdžera postalo je prošle, 2000., godine top tema japanske novinske agencije Kyodo. Čak se najavljuju i izmjene zakona kako bi se pokušalo stati na kraj nasilju i kriminalu tinejdžera u Japanu, inače poznatom po sigurnosti.

Ukupni broj malodobnog kriminaliteta samo se malo povećao u prvih šest mjeseci prošle godine (1603 slučaja u odnosu na 1042 u istom razdoblju 1999.), ali se udvostručio broj ubojstava (53).


HINA
izvor: KL!K


< Besno Pile napada Japan >